Návrh na zrušenie trestnoprávnej imunity by mohol byť hotový už v stredu

15.05.2012 Bratislava

Bratislava 15. mája (TASR) - Návrh na zrušenie trestnoprávnej imunity poslancov by mohol byť hotový už v stredu (16.5). Pred novinármi to po rokovaní pracovnej skupiny, ktorá návrh pripravuje, povedal poslanec KDH Radoslav Procházka.

"Zhodli sme sa, že by sme vo štvrtok mohli dospieť k finálnej dohode," informoval Procházka. Akú má mať návrh ústavného zákona konečnú podobu, zatiaľ neprezradil. Podľa jeho slov nie je medzi jednotlivými parlamentnými stranami konflikt o tom, ako má návrh vyzerať.

Pracovná skupina sa zišla prvýkrát v piatok 11. mája. Jej úlohou je vypracovať zmenu Ústavy SR a Trestného poriadku potrebnú na zrušenie trestnoprávnej poslaneckej imunity. Zastúpenie v nej majú všetky parlamentné strany, keďže na jej schválenie je potrebných aspoň 90 hlasov.

Vlastný návrh na zrušenie trestnoprávnej imunity poslancov a sudcov predložila na aktuálnu schôdzu SaS. Po garanciách, že bude predložený spoločný návrh, ktorý má byť účinný od 1. septembra, liberáli sľúbili, že svoju iniciatívu stiahnu.
 

Vyberte región